sobota, 22 września 2012

Przemyt zieleniny



   Zielenina niezaprzeczalnie jest najzdrowszą wersją roślinną. Nie zawsze jednak doceniamy jej walory smakowe. Oto kilka zaskakujących i smakowitych sposobów na dostarczenie sobie jadalnych szmaragdów.
  • zielony koktajl z ulubionym owocem lub przyprawą,
 jarmuż, truskawki, banan, woda
  • mleczny koktajl,
mleko migdałowe, szpinak, banan
  • sałatki i surówki,
 jarmuż, czerwone winogrona, jabłko, limonka, orzechy włoskie / rukola, bazylia, pomidory, czosnek
  • witariańska zupa,
 botwina, natka, czosnek, migdały / szpinak, słonecznik, jabłko
  • zielone lody i sorbety,
jarmuż, szpinak, jabłko, imbir, mięta / mleko migdałowe, szpinak, banan, mięta
  • zielony dip,
szpinak, marchewka, masło orzechowe, cebula
  • witariańskie makarony z warzywami i dressingiem
cukinia (jako makaron), rukola, sos: pomidory, łodygi selera, czosnek, siemię lniane
  • ciasteczka
szpinak, jabłka, siemię lniane, sok z cytrusa, cynamon

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz