jabłka odmiany "Bohemia", "Cortland", "Florina", "Kosztela", "Kronselka", Ligol"", "Lobo", "Malinówka", "Rajka", "Rubin", "Szara reneta", "Złota reneta"
gruszki "Faworytka", "Klapsa", "Krzywka", Lukasówka"
Krzaki owocowe:
aronia
rokitnik (z pierwszymi przymrozkami)
żurawina
Zioła:
natka pietruszki
szczypiorek
Warzywa liściaste:
brokuł
brukselka
kapusta biała i czerwona
kapusta włoska
nać selera
natka pietruszki
Warzywa korzeniowe i naziemne:
brukiew
buraki
chrzan
marchewka
pasternak
pietruszka
por
rzodkiew
rzepa czarna
seler z nacią
seler korzeniowy
ziemniaki młode "Denar", "Drop", "Irys", "Lord", "Orlik", "Wineta"
cebula złota i biała, czerwona
czosnek młody
dynia Olbrzymia, Hokkaido (Red Kuri)
papryka czerwona, pomarańczowa, zielona
pomidory mięsisty odmiana "Arletta", "Makarena" (coraz mniej)
pomidory wydłużone: "Lima" czerwony i żółty, "Paprykowy" (coraz mniej)
pomidory malinowe: "Bawole serce", "Malinowy Olbrzym/ Gigant" (coraz mniej)
Orzechy i nasiona:
słonecznik
pestki dyni
orzechy włoskie "Jacek", "Papierówka"
orzechy laskowe
Grzyby:
pieczarki
boczniaki
Owoce importowane:
ananasy
banany
cytryny
granaty
grejpfrut biały, czerwony i zielony (sweetie)
imbir
kaki (persymona)
kasztany jadalne
kiwi
kaki (sharon, persymona)
mandarynki
nashi
orzechy laskowe
orzechy włoskie
papryczka chilli duża
pomarańcze
winogrona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz