środa, 27 lutego 2013

Kotlety dyniowo-ziemniaczane

Kotlety dyniowo-ziemniaczane


225g musu ze świeżej dyni
208g surowych ziemniaków
57g cebuli
gomasio
garam masala
chili

Na nieprzywierającą, rozgrzana patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę.
Chwilę przesmażyć.
Dodać mus z dyni i mieszać drewnianą łyżką do odparowania płynu, czyli do momentu zgęstnienia.

Ziemniaki obrać i ugotować we wrzątku.

Ugotowane ziemniaki przełożyć do smażącego się musu z dyni i zmiażdżyć widelcem.
Połączyć składniki.
Doprawić i odstawić do schłodzenia.

Gęstą masę formować w kotleciki.
Obtoczyć w ulubionej panierce (np.: sezam, mąka kukurydziana, pokruszone ziarna słonecznika, płatki owsiane).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz