środa, 12 lutego 2014
Ciasto dyniowe z siemieniem i octem jabłkowym
190g mąki pszennej
40g płatków owsianych
sól
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy korzennej
14g cukru trzcinowego
225g dyni prażonej, puree
7g mielonego siemienia
chlust octu jabłkowego
1/2 filiżanki ciepłej wody
Składniki suche wymieszać.
Dodać resztę składników i połączyć w jednolitą masę.
Ciasto przełożyć do formy i równomiernie ugnieść.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 C na 30 minut.
Etykiety:
cukier trzcinowy,
dynia,
mąka pszenna pełnoziarnista,
menu veg,
ocet jabłkowy,
płatki owsiane,
proszek do pieczenia,
przyprawa korzenna,
siemię lniane,
sól,
sprawdzone
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz