![]() |
| Kokosanki z pomarańczą i żurawinami |
188g wiórków kokosowych
18g skórki z pomarańczy (z jednej sztuki)
47g soku z pomarańczy (wyciśnięty z jednej sztuki)
65g cukru trzcinowego
15g skrobi ziemniaczanej
50g mąki pszennej zwykłej
41g suszonej żurawiny
Żurawiny zalać wrzątkiem i odstawić.
Do miski wsypać wiórki, zetrzeć skórkę z pomarańczy.
Z otartej pomarańczy wycisnąć sok.
Dodać cukier, skrobię, mąkę.
Żurawiny dokładnie opłukać i wrzucić.
Dokładnie wymieszać składniki.
Wlać 1/2 szklanki wody.
Lepić ciasteczka i kłaść na blachę.
Piec w 180C przez 20 minut, aż brzeg zacznie brązowieć.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz