piątek, 4 kwietnia 2014
Placuszki marchewkowe z kremem czekoladowym
Placuszki:
3 (180g) marchewki gotowane w skórce
3 gruszki lub jabłka (160g)
2/3 szklanki (60g) mąki kokosowej lub wiórków z kokosa
1/3 szklanki (35g) mąki owsianej
1 cm świeżego imbiru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka skorki otartej z pomarańczy
Krem:
1/2 szklanki (100g) kaszy jaglanej, suchej
1 1/3 szklanki (320ml) mleka kokosowego
5 (40g) suszonych daktyli
1 łyżka kakao
1 łyżka oleju
Owoce zmiksować na gładką masę.
Dodać resztę składników.
Smażyć na patelni teflonowej.
Kaszę ugotować w 1 szklance wody.
Gdy ostygnie, dodać resztę składników i zmiksować.
Placuszki posmarować kremem.
Źródło: Aktywność, zdrowie i uroda, nr 09/01/2014, s. 71.
Etykiety:
cynamon,
gruszka,
imbir,
jabłko,
kakao,
kasza jaglana,
marchewka,
mąka owsiana,
menu plan,
menu veg,
mleko roślinne,
olej rzepakowy,
pomarańcza,
suszone daktyle,
wiórki kokosa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz