piątek, 4 kwietnia 2014

Placuszki marchewkowe z kremem czekoladowym


Placuszki:
3 (180g) marchewki gotowane w skórce
3 gruszki lub jabłka (160g)
2/3 szklanki (60g) mąki kokosowej lub wiórków z kokosa
1/3 szklanki (35g) mąki owsianej
1 cm świeżego imbiru
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka skorki otartej z pomarańczy

Krem:
1/2 szklanki (100g) kaszy jaglanej, suchej
1 1/3 szklanki (320ml) mleka kokosowego
5 (40g) suszonych daktyli
1 łyżka kakao
1 łyżka oleju

Owoce zmiksować na gładką masę.
Dodać resztę składników.
Smażyć na patelni teflonowej.

Kaszę ugotować w 1 szklance wody.
Gdy ostygnie, dodać resztę składników i zmiksować.

Placuszki posmarować kremem.


Źródło: Aktywność, zdrowie i uroda, nr 09/01/2014, s. 71.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz