niedziela, 11 grudnia 2016

Avocado Przymorze

Słoiczek chia na mleczku kokosowym (bezglutenowy)
 Pyszny deser naprawdę godny polecenia! Prosty deser, ładnie prezentuje się w modnym słoiku i odżywczy. Wystarczy 4 łyżki nasion chia zalać 400 ml mleczka kokosowego, ewentualnie dosłodzić do smaku i wierzch przykryć musem wiśniowym.

Sernik jaglany z malinami (bezglutenowy) i kawa
Jagielnik to również propozycja szczycąca się oszczędnością składników. Wystarczą 1 szklanka kaszy jaglanej suchej i 3 szklanki mleka kokosowego ze szklanką wody oraz kilka łyżek cukru, aby wykonać sernikową masę palce lizać. Potem rozprowadzić mus malinowy i udekorować półplastrami pomarańczy osypanymi wiórkami kokosa. Super sprawa, mnie apetyt rósł w miarę jedzenia, choć ciasto nie smakowało jak sernik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz