Dip pomarańczowy:
1/2 szkl. selera naciowego
1/2 szkl. cukinii
1 łyżeczka wakame
1 pomarańcza
1 papryka, pomarańczowa
1 łyżeczka lucuma (zagęstnik )
1 łyżeczka mexican Fiesta*
1/2 szkl. cukinii
1 łyżeczka wakame
1 pomarańcza
1 papryka, pomarańczowa
1 łyżeczka lucuma (zagęstnik )
1 łyżeczka mexican Fiesta*
Sos orzechowo-karotkowy:
500g marchewek
1 duża czerwona papryka
1 cytryna
1 łyżeczka lucuma lub 2 susz. morele
1 1/2 łyżeczki orzechów (np.włoskie, migdały)
1/2 łyżeczki wakame lub soli
1 duża czerwona papryka
1 cytryna
1 łyżeczka lucuma lub 2 susz. morele
1 1/2 łyżeczki orzechów (np.włoskie, migdały)
1/2 łyżeczki wakame lub soli
sos dyniowy słodki:
1 żółty kabaczek
3 łyżeczki rodzynków
1 łyżeczka lucuma
1 łyżeczka tahini
1 łodyga selera naciowego
1 cytryna
3 łyżeczki rodzynków
1 łyżeczka lucuma
1 łyżeczka tahini
1 łodyga selera naciowego
1 cytryna
musztarda
Dip orzechowy:
1/4 szkl. namocz. orzechów (np.włoskich)
1 cytryna
1 szkl. cukinii
1 łyżeczka wakame
1 ząbek
cayenne
1 cytryna
1 szkl. cukinii
1 łyżeczka wakame
1 ząbek
cayenne
Dip pieczarkowy:
1 szkl. pieczarek
3 susz. morele
3 łyżeczka konopi
1 cytryna
3 susz. morele
3 łyżeczka konopi
1 cytryna
cayenne
zioła prowansalskie**
1 szkl. wody
1 szkl. wody
*
mexican fiesta: papryka Chili, suszona
cebula, suszony pomidor w proszku, słodka papryka, kumin, suszony
czosnek, kolendra, Oregano, skórka z cytryny.
**
zioła prowansalskie: tymianek, rozmaryn, oregano, cząber, estragon i majeranek, a czasami dodatkowo: liść laurowy, koper, trybula lub mięta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz