wtorek, 13 marca 2012

Kiszonka sałatka

213g papryki zielonej
96g marchewki
88g buraka
50g czarnej rzepy
86g cebuli
268g białej kapusty + liść na przykrycie naczynia 30g
1 łyżka soli
woda

Warzywa korzeniowe poszatkowałam w drobne i grubsze słupki. Paprykę pokroiłam na paski. Kapustę starłam na "V" tarce (szatkownica). Całość zasypałam solą i wymieszałam dokładnie dłońmi. Odstawiłam na 30 minut, aż warzywa puściły sok. Zalać 1/4 szklanki wody,wymieszać ponownie i dobrze ugniatać przez chwilę. Przykryć liściem. Naczynie nakryłam gazą i zabezpieczyłam gumką recepturką. Odstawiłam na trzy dni w temperaturze pokojowej.

Warto zobaczyć, jak robią to inni:
Pure2raw czy RawPleasureAustralia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz