Tarta ziemniaczana z przecierem pomidorowym |
Spód:
230g surowych ziemniaków
24g cebuli
siemię lniane, gomasio
Składniki wymieszać i wyłożyć nimi dno i boki foremki.
Włożyć do nagrzanego do 180C piekarnika i podpiec przez 20 minut.
Nadzienie:
358g pomidorów ugotować i odcedzić nadmiar płynu.
Dusić do uzyskania gęstej masy.
Doprawić:
chili
siemię lniane
gomasio
suszona nać selera korzeniowego
listki oregano
suszona bazylia
Pomidorową pastę zmieszać z przyprawami i nałożyć do podpieczonych spodów.
Piec kolejne 30 minut.
230g surowych ziemniaków
24g cebuli
siemię lniane, gomasio
Składniki wymieszać i wyłożyć nimi dno i boki foremki.
Włożyć do nagrzanego do 180C piekarnika i podpiec przez 20 minut.
Przecier pomidorowy |
Nadzienie:
358g pomidorów ugotować i odcedzić nadmiar płynu.
Dusić do uzyskania gęstej masy.
Doprawić:
chili
siemię lniane
gomasio
suszona nać selera korzeniowego
listki oregano
suszona bazylia
Pomidorową pastę zmieszać z przyprawami i nałożyć do podpieczonych spodów.
Piec kolejne 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz