Veganburger z Avocado |
Pierwszy dzień Wegańskiego Tygodnia
uczciłam w „Avocado”. Z karty dań wybrałam veganburgera z
kotletem z ciecierzycy, koleżanka wersję z kotletem z kaszy
jaglanej. Obie stwierdziłyśmy, że wybór był słuszny. Zaczęłyśmy
się wgryzać w wielowarstwowe bułki i przeżyłyśmy coś
osobliwego. Składniki doskonale się komponowały. Kotlet, pomidor,
czerwona cebula, ogórek długi i kiszony, sałata masłowa zamknięte
w wyśmienitej bułce z mąką razową i otrębami posypanej sezamem i słonecznikiem z dodatkiem
dwóch wybranych sosów. Taki burger jest cudownie wszechstronną
przekąską. Do tego ekologiczny sok z brzozy. A na deser puszysty i
kremowy tort stracciatella waniliowy z kawałkami czekolady i gryczane ciasto kakaowe. Słodkości
zachwycały dbałością o detale.
Tort stracciatella waniliowy z kawałkami czekolady |
Zapamiętam ten dzień jako
słoneczny, zdrowy, sycący i optymistyczny.
Zdjęcia pochodzą ze strony FB.
Tort wygląda wspaniale. :) Szkoda, że jak byłam w Trójmieście to Avocado było jeszcze przed otwarciem.
OdpowiedzUsuń