sobota, 5 kwietnia 2014

Pierwszy dzień Wegańskiego Tygodnia i Avocado

Veganburger z Avocado

            Pierwszy dzień Wegańskiego Tygodnia uczciłam w „Avocado”. Z karty dań wybrałam veganburgera z kotletem z ciecierzycy, koleżanka wersję z kotletem z kaszy jaglanej. Obie stwierdziłyśmy, że wybór był słuszny. Zaczęłyśmy się wgryzać w wielowarstwowe bułki i przeżyłyśmy coś osobliwego. Składniki doskonale się komponowały. Kotlet, pomidor, czerwona cebula, ogórek długi i kiszony, sałata masłowa zamknięte w wyśmienitej bułce z mąką razową i otrębami posypanej sezamem i słonecznikiem z dodatkiem dwóch wybranych sosów. Taki burger jest cudownie wszechstronną przekąską. Do tego ekologiczny sok z brzozy. A na deser puszysty i kremowy tort stracciatella waniliowy z kawałkami czekolady i gryczane ciasto kakaowe. Słodkości zachwycały dbałością o detale. 

Tort stracciatella waniliowy z kawałkami czekolady
Zapamiętam ten dzień jako słoneczny, zdrowy, sycący i optymistyczny.

Zdjęcia pochodzą ze strony FB.
  

1 komentarz:

  1. Tort wygląda wspaniale. :) Szkoda, że jak byłam w Trójmieście to Avocado było jeszcze przed otwarciem.

    OdpowiedzUsuń