czwartek, 17 kwietnia 2014

Sernik z tofu


Sernik z tofu


masa sernikowa
700g tofu domowej roboty
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
3 łyżki kaszy manny
skórka otarta z 1 pomarańczy
4 łyżki cukru trzcinowego

Składniki wymieszać i odstawić.

drożdżowy spód
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki cukru trzcinowego
sól
15g drożdży
2 łyżki kakao
15 łyżek wody

Składniki połączyć i przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia formy.
Ciasto odstawić do wyrośnięcia na jakieś 30 - 50 minut.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C na 30 minut.

Wyjąć z piekarnika foremkę i nałożyć masę sernikową.
Wygładzić wierzch i ponownie wstawić.
Piec przez kolejne 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz