poniedziałek, 19 stycznia 2015

Posiłek mistrzów - detoks (dzień 6-10)


VI dzień

woda z 15g soku z cytryny
1 szklanka zielonej herbaty
surówka z selerem korzeniowym
1 szklanka kawy zbożowej "Anatol"
5 szklanek barszczyku
witamina B12

seler naciowy (10) "16"
różowy grejpfrut (8) "42"
suszona spirulina (10) "20 kcal/ 7g"
czosnek (9) "4 kcal/ 3g"
sok z cytryny (10) "25"
imbir (9) "2 kcal/2g"
burak (9) "43"
marchewka (8) "41"
mak (9) "46 kcal/10g"
jabłka (8) "55"
ocet jabłkowy (8)

barszczyk (4 kwas)

Surówka z aloesem

VII dzień

1 szklanka wody
1 szklanka herbaty "7 ziół"
3 szklanki soku pomarańczowego
1 szklanka kawy zbożowej "Anatol"
6 szklanek barszczyku
144g surówki z selera
surówka z aloesem

kawa zbożowa (6) "10"
jarmuż (10) "50"
seler korzeniowy (8) "42"
sok z cytryny (10) "25"
aloes (9) "13kcal/28g"
natka (10) "36"
zielona papryka (8) "20"
marchewka (8) "41"
burak (9) "43"
kurkuma (9) "35kcal/10g"

sok pomarańczowy (5 kwas)
barszczyk (4 kwas)

Surówka z czarnej rzepy

VIII dzień

1 szklanka wody z 23g limonki (sok)
266g różowego grejpfruta
1 szklanka kawy zbożowej "Anatol"
1 szklanka herbaty "7 ziół"
surówka z czarnej rzepy
2 szklanki barszczyku
3 szklanki soku pomarańczowego

limonka (10) "26"
różowy grejpfrut (8) "42"
kawa zbożowa (6) "10"
czarna rzepa (10 zasada) "20"
jarmuż (10) "50"
jabłka (8) "55"
zielona papryka (8) "20"
burak (9) "43"

sok pomarańczowy (5 kwas)
barszczyk (4 kwas)

Surówka z imbirem i pieczarkami

IX dzień

1 szklanka wody z 23g soku z limonki
4 szklanki soku pomarańczowego
6 szklanek barszczyku
surówka z pieczarkami i imbirem

limonka (10) "26"
imbir (9) "2 kcal/2g"
pieczarki (8) "22"
jarmuż (10) "50"
czarna rzepa (10 zasada) "20"
jabłka (8) "55"

sok pomarańczowy (5 kwas)
barszczyk (4 kwas)
Surówka z pieczarkami i brukwią

X dzień

1 szklanka wody
1 szklanka soku pomarańczowego
surówka z brukwią i pieczarkami
barszczyk

zielona papryka (8) "20"
brukiew (8) "36"
imbir (9) "2 kcal/2g"
pieczarki (8) "22"
jarmuż (10) "50"
natka (10) "36"
seler naciowy (10) "16"

barszczyk (4 kwas)
sok pomarańczowy (5 kwas)


 * w nawiasie () podane są wartości pH, a w cudzysłowie "" wartości kaloryczne na 100g, jeśli nie podano inaczej
** herbata "siedem ziół"- skład: rooibos 55%, liść mięty 12,5%, liść jeżyny 12%, owoc kopru włoskiego 10%, werbena 5%, cynamon 3%, korzeń lukrecji 2,5%.
*** kawa zbożowa "Anatol" - skład: prażone żyto i cykoria, aromat
**** barszczyk "Rolnik" koncentrat - skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych (14%), cukier, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz