![]() |
| Tort warzywny i jego warstwy |
![]() |
| Tort przed i po spałaszowaniu |
![]() |
| Tort ziemniaczany z korzennymi wiórami z sokowirówki |
5 ziemniaków
2 garście wiórów powstałych z wyciskania soku z warzyw korzennych (burak, marchewka, seler)
brukselka
2 łyżeczki mielonego siemienia
zioła: seler suszony, majeranek, zioła prowansalskie, papryka, pieprz
sól
Ziemniaki ugotować, osolić, ugnieść na puree.
Połowę wyłożyć na dno formy.
Wiórki wrzucić na patelnię, dolać płynu, ja użyłam wody z gotowania ziemniaków, i mieszać.
Dosypać siemię i doprawić.
Masę z wiórek ułożyć na warstwie ziemniaczanej.
Ugotować brukselki.
Ponownie nałożyć warstwę z ziemniaków.
Na wierzch ułożyć połówki brukselek.
Posypać ziołami lub przyprawami dla ozdoby.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz