piątek, 13 stycznia 2017

Krem do twarzy z ruszczykiem/ miłorzębem


1 łyżeczka płaska wosku candelilla
3 łyżki wody destylowanej
5 kropli olejku eterycznego - grejpfrut
1 kropla witaminy E
3 łyżeczki oleju kokosowego
6 łyżeczek oleju ryżowego
5-8 kropli ekstraktu z ruszczyka lub miłorzębu japońskiego

Wosk wstawić do naczynka i roztopić w kąpieli wodnej.
Wstawiłam w tym celu filiżankę do garnka do gotowania na parze.
Gotowałam na małym ogniu do roztopienia wosku pod przykrywką.
Dodałam w międzyczasie oleju kokosowego.
Przelałam do czystego pudełka do kremu.
Dodałam po chwili resztę składników i mieszałam energicznie wykałaczką.
Po uzyskaniu kremowej konsystencji zamknęłam wieczko i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz