sobota, 14 stycznia 2017
Ciasto dyniowe
381g mąka żytnia (2 szklanki)
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki przyprawy korzennej
16g (1 łyżka) karobu
sól
1 szklanka puree z gotowanej dyni (571g)
1/2 szklanki soku z dyni
54g ksylitolu (1/3 szklanki)
32g oleju rzepakowego (1/3 szklanki)
2 łyżki octu jabłkowego
skórka otarta z pomarańczy
Składniki sypkie wymieszać osobno.
Dodać składniki płynne.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na 50 minut.
Etykiety:
dynia,
karob,
ksylitol,
mąka żytnia,
menu veg,
ocet jabłkowy,
olej rzepakowy,
pomarańcza,
przyprawa korzenna,
soda,
sól,
sprawdzone
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz