Rejuvelac, truffle migdałowe z suszonymi śliwkami, makaron z cukinii, sos pomidorowy, wegańskie ciasto z warzywami. Stawiam pierwsze kroki, ale to dopiero początek.
Przygotowywanie posiłków jest ekscytujące. Często próbuję egzotyczne dla mojego kraju owoce (papaja, figi, granat, kaki, nashi) i warzywa (bakłażan, awokado, seler naciowy, rukola), a czasem zlekceważone typowo polskie (brukiew, jarmuż, brukselka, czarna rzepa) oraz cały wachlarz przypraw i ziół.
Nie muszę układać menu, bo nigdy nie wiem, na co mi przyjdzie ochota i co zakupię na pobliskim ryneczku. Wsłuchuję się w swój organizm i on podpowiada mi, co jest dobre dla mojego zdrowia i co mi zasmakuje w danym dniu. To kuchnia eksperymentalna z uśmiechem.
Jest smacznie, zdrowo, kolorowo, kuchnia nie jest przykrym obowiązkiem, skrócił się czas przygotowania potraw, zmywania i nie czuję głodu. Raw food jest zasadotwórczy, odkwasza organizm, co utrzymuje ciało przy życiu!
Żywe produkty = Żywe ciało
Martwe produkty = Martw ciało
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz