sobota, 10 listopada 2012
Surówka z buraka i marchewki z octem jabłkowym
4 małe lub 2 duże buraki, starte
3-4 marchewki, starte
1/4 cebuli, posiekana
zielone warzywa liściaste (szpinak, botwina, jarmuż)
migdały, posiekane
3 łyżki octu jabłkowego
sok z 1 pomarańczy
Moja wersja wygląda następująco:
120g jabłka
172g białej kapusty
130g czerwonej kapusty
56g buraków
13g marchewki
18g mandarynki
2 łyżki octu jabłkowego
Poszatkować kapustę, jabłka, buraki i marchewkę zetrzeć na tarce lub kroić w słupki typu julienne.
Całość skropić octem.
Odstawić na kilkanaście minut.
źródło
Etykiety:
botwina,
burak,
cebula,
jarmuż,
marchewka,
menu plan,
menu raw,
migdały,
ocet jabłkowy,
pomarańcza,
sprawdzone,
szpinak
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz