Pizza z nasion słonecznika z pesto ze szpinaku, pieczarkami i czosnkiem |
Ciasto:
1
szklanka nasion łuskanych słonecznika
1
łyżeczka soli
2
łyżeczki suszonej lub świeżej bazylii (lub innych ziół)
1
łyżka suszonych daktyli (2 małe)
1/2
małej cebuli
2
ząbki czosnku
Szpinakowe
pesto:
garść
szpinaku
kilka nasion słonecznika
kilka nasion słonecznika
1
ząbek czosnku
odrobina
soli
woda, jeśli zajdzie taka konieczność
woda, jeśli zajdzie taka konieczność
Dodatki:
3
pieczarki
1
łyżeczka ziół
Składniki
na ciasto zmiksować.
Formować
mieszankę na kształt okręgu.
Podzielić
na cztery-osiem części.
Przełożyć
do dehydratora i suszyć przez 4-5 godzin, aż będzie chrupki lub
odstawić na noc w ciepłe miejsce.
Składniki
na pesto miksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Na
ciasto nałożyć szpinakowe pesto. Ułożyć pieczarki pokrojone w
plastry. Posypać ziołami.
ojejku.. takiego cuda jeszcze nie widziałam, boski przepis!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Zaczynam odkładać na dehydrator!!
OdpowiedzUsuń