środa, 27 listopada 2013

Dyniotka sypana z manną i płatkami

Dyniotka sypana z manną i płatkami


420g grubo startej dyni
2 łyżki soku z cytryny
1 płaska łyżka przyprawy korzennej
1/2 szklanki mleka roślinnego (owsiane)
100g płatków owsianych ekspresowych
100g kaszy manny
opcja: kilka wiórków z margaryny roślinnej (Planta) / olej

Suche składniki wymieszać.
Dynię skropić sokiem.
Połowę suchych składników wysypać na formę.
Nałożyć warstwę z dyni i lekko ugnieść.
Wysypać resztę mieszanki z manny i płatków.
Można obłożyć wierzch płatkami margaryny lub lekko skropić olejem.
Skropić mlekiem całą powierzchnię ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz