piątek, 28 lutego 2014
Budyń kakaowy
250 ml (1 szklanka) kakaowego mleka sojowego
250 ml (1 szklanka) wody
2-4 łyżki mąki ziemniaczanej (skrobia)
Do garnka wlać mleko i pół szklanki wody.
Do szklanki z połową wody wsypać skrobię i wymieszać.
Gdy mleko w garnku zawrze, wlać rozmieszaną zawartość szklanki.
Mieszać, aż płyn zgęstnieje na budyń.
Od dawna prześladował mnie smak budyniu kakaowego. W końcu zeszłam się z rozumem i zakupiłam słodzone, kakaowe mleko sojowe. Przemiłe uczucie, gdy uwodniona skrobia styka się z gęstym, brązowym płynem i obydwa składniki użyczają sobie nawzajem barwy i charakteru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz