niedziela, 7 grudnia 2014

Kuchnia Społeczna 7 grudnia 2014

vb# veganburgers znajduje się we Wrzeszczu, przy ul. Jesionowej 17/1
  W tym miejscu byłam po raz pierwszy. Przyznaję jednak, że Wrzeszcz robi się wegański, bo jest to kolejny lokal o profilu wegańskim. Podobnie z wystrojem. Wnętrze jest nieskazitelnie białe, przełamane czarnymi akcentami wyposażenia, jak: stoły, krzesła, kanapy, ryżowe pufy.

naleśniki wytrawne, potrawka z pszenicy z warzywami, roladki ze szpinakiem i kiełkami, makaron literki ze smażonymi boczniakami
  Pogoda iście jesienna, szara, a wewnątrz żywe dyskusje i nerwowe oczekiwanie z talerzem w ręku. Robi się coraz gwarniej. Ktoś rzucił wreszcie hasło: minęła pierwsza, do stołu! i ruszyliśmy całą gromadą uzbrojeni w widelce.
ciasto jaglane z jabłkiem w cynamonie, brownie z czekoladą i malinami
    Oszołomieni możliwością nasycenia się domowym wegańskim jadłem, staliśmy w metrowej kolejce do potraw. Docenialiśmy zdrowe i tanie składniki wyszukanych dań. Co poniektórzy dobierali sobie napoje w barze.

surówka z kapusty, smalec z fasoli, zupa warzywna, majonez, potrawka z kaszy jaglanej, chipsy z selera i batata - specjalność vb, smarowidło do pieczywa
    Zwizytowany nowo otwarty bar wegański uważam za godny polecenia.
sałatka warzywna, pasztet, grochowe smarowidło, pieczone ziemniaki, tarta z cukinią i pieczarkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz