środa, 14 stycznia 2015

Posiłek mistrzów - detoks (dzień 1-5)

Różowy grejpfrut ze spiruliną i selerem naciowym
I dzień

27g selera naciowego
191g (pół) różowego grejpfruta
1/3 łyżeczki spiruliny
2g czosnku

1 szklanka wody
1 szklanka wody z 34g soku z cytryny (1 mały owoc)
1/2 szklanki wody z korzeniem imbiru
4 szklanki barszczu
1/3 szklanki "soku korzeniowego"
2 szklanki herbaty "siedem ziół"
2 szklanki herbaty owocowej "Babci Jagody"

seler naciowy (10) "16"
różowy grejpfrut (8) "42"
suszona spirulina (10) "20 kcal/ 7g"
czosnek (9) "4 kcal/ 3g"
sok z cytryny (10) "25"
imbir (9) "2 kcal/2g"
czarna rzepa (10 zasada) "20"
burak (9) "43"
marchewka (8) "41"



II dzień

93g selera naciowego
36g jarmużu (1 liść)
69g pulpy z dyni
1 łyżeczka spiruliny
2 g mielonego maku

1/3 szklanki "soku korzennego"
4 szklanki barszczu
1 szklanka soku pomarańczowego
2 szklanki herbaty "siedem ziół"
1 szklanka herbaty owocowej "Babci Jagody"

seler naciowy (10) "16"
jarmuż (10) "50"
dynia (8) "26"
suszona spirulina (10) "20 kcal/ 7g"
mak (9) "46 kcal/10g"
burak (9) "43"
marchewka (8) "41"
seler korzeniowy (8) "42"
Koktajl z ananasem, jarmużem, jabłkiem, natką

III dzień

33g soku z cytryny z wodą
171g (pół) różowego grejpfruta
szczypta spiruliny
7 szklanek barszczyku
2 szklanki soku pomarańczowego
1 szklanka herbaty owocowej "Babci Jagody"
1/2 szklanki koktajlu z ananasem

sok z cytryny (10) "25"
różowy grejpfrut (8) "42"
suszona spirulina (10) "20 kcal/ 7g"
natka (10) "36"
ananas (8) "50"
jabłka (8) "55"

IV dzień

1 szklanka wody
1 szklanka soku pomarańczowego
7 szklanek barszczyku
68g selera naciowego
tzatziki
3 szklanki herbaty owocowej "Babci Jagody"
168g soku z kiszonych buraków
120g jabłek

seler naciowy (10) "16"
ogórek długi (10) "15"
czosnek (9) "4 kcal/ 3g"
ocet jabłkowy (8)
suszona spirulina (10) "20 kcal/ 7g"
jabłko (8) "55"

V dzień

woda z  28g soku z cytryny
60g zielonej papryki
43g selera naciowego
1g startego świeżego imbiru
2 szklanki kawy zbożowej "Anatol"
4 szklanki barszczyku
123g różowego grejpfruta
10g jabłka
50g jarmużu
1 szklanka herbaty "7 ziół"

sok z cytryny (10) "25"
seler naciowy (10) "16"
zielona papryka (8) "20"
imbir (9) "2 kcal/2g"
kawa zbożowa (6) "10"
różowy grejpfrut (8) "42"
jabłka (8) "55"
jarmuż (10) "50"



 * w nawiasie () podane są wartości pH, a w cudzysłowie "" wartości kaloryczne na 100g, jeśli nie podano inaczej
** herbata "siedem ziół"- skład: rooibos 55%, liść mięty 12,5%, liść jeżyny 12%, owoc kopru włoskiego 10%, werbena 5%, cynamon 3%, korzeń lukrecji 2,5%.
*** herbata owocowa "Babci Jagody"- skład: hibiskus, jabłko 38,6%, aronia 8%, malina 4%, aromat, skórka z pomarańczy 2%, jeżyna 2%, dzika róża 1%, kwas cytrynowy, suszony sok jagody 0,2%, suszony sok czarnej porzeczki 0,2%

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz