piątek, 11 maja 2012

Przepis na koktajl

Koktajl z kiwi i rejuvelac



Koktajl:
  1. Zarezerwować 1-2 szklanki sezonowych jarzyn lub owoców (banan, jagody, ananas, mango). Można łączyć, ale warto ograniczyć ilość produktów do 3, może 5. Obowiązuje zasada: im mniej, tym lepiej.
  2. Wybrać odpowiedni płyn: woda, woda kokosowa, mleko roślinne, sok z jarzyn, sok z owoców.
  3. Wartościowe dodatki: dodawanie super żywności czy zielonych części roślin jest wspaniałą metodą na przemycenie cennych składników odżywczych. Mowa o algach, cudownych roślinach i mało lubianych przez nas, a cennych składnikach, które dzięki koktajlowi mogą zaistnieć w naszym jadłospisie.



źródło: The art of raw living food, Doreen Virtue, Jenny Ross, 2009 - książka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz