piątek, 18 maja 2012

Sałatka ze szpinaku, awokado i kiełków



Sałatka bardzo łatwa w przygotowaniu, trzyskładnikowa i zdrowa. Będzie dobrą opcją przekąski na majówkę. Pełna witamin, minerałów, chlorofilu i antyoksydantów.

Przepis
Na 2 porcje:

  • 1/2 pęczka szpinaku, porwać listki i pokroić łodyżki na mniejsze cząstki
  • 1 awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 szkl. dowolnych kiełków
  • sól do smaku
W misce połączyć szpinak z awokado.
Skropić sokiem z cytryny.
Dodać kiełków i posolić, jeśli chcesz.
Dokładnie wymieszać składniki.
Można odstawić na kilka godzin lub wstawić do lodówki (przechowywać tak do dwóch dni), aby składniki się przegryzły.


źródło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz