Kotlety z białą fasolą z pulpą powstałą z wyciśnięcia soku z korzeniowych i z ziemniakami |
34g cebuli
315g namoczonej białej fasoli
205g ziemniaków
tymianek, 1/2 łyżeczki maku, sól
Fasolę przepłukać i gotować w świeżej wodzie pod przykryciem na małym ogniu do 1 godziny, aż zmięknie.
Ugotować ziemniaki.
W misce połączyć ostudzone ziemniaki, pulpę i fasolę.
Zmiksować blenderem, ale dobrze jest, gdy masa nie będzie gładka, a znajdą się całe ziarna fasoli.
Doprawić.
Formować z masy kule i rozpłaszczać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Nagrzać piekarnik do 170C.
Opcjonalnie na każdy kotlet nałożyć odrobinę masła kokosowego.
Piec 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz