Deser z tapioki, kokosa i kakao |
tapioka
wiórki kokosowe (lub mleko kokosowe)
1-2 płaskie łyżeczki karobu lub kakao - (do smaku)
2 łyżeczki ksylitolu
Tapiokę wsypać do garnka, zalać wodą lub mlekiem kokosowym, odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie dodać do niej ksylitol, wiórki (jeśli była tylko woda), kakao.
Gotować na małym ogniu i mieszać od czasu do czasu, bo budyń może przywrzeć.
Obserwować czy kuleczki tapioki miękną i stają się przezroczyste, około 8 - 12 minut.
Przelać do szklanych pucharków, bo można wówczas podziwiać kulki i odstawić do stężenia.
Po tym czasie dodać do niej ksylitol, wiórki (jeśli była tylko woda), kakao.
Gotować na małym ogniu i mieszać od czasu do czasu, bo budyń może przywrzeć.
Obserwować czy kuleczki tapioki miękną i stają się przezroczyste, około 8 - 12 minut.
Przelać do szklanych pucharków, bo można wówczas podziwiać kulki i odstawić do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz