niedziela, 27 maja 2012

Ciasto marchewkowe z kakao i kokosem

Ciasto marchewkowe z kakao i kokosem

Składniki suche:
2 filiżanki mąki (pszenna i żytnia)
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
1/2 filiżanki cukru trzcinowego
1/2 filiżanki kakao

Składniki wilgotne:
3 łyżki siemienia lnianego połączone z 6-7 łyżkami wody
1/2 filiżanki oleju
1 filiżanka marchewkowych wiórków z sokowirówki
1/2 filiżanki wiórków kokosa
2 łyżki startej skórki z cytrusa
1-2 filiżanki wody
1 łyżka otrębów pszenno-żytnich do obsypania formy blaszanej

Połączyć suche składniki.
Osobno wymieszać wilgotne produkty.
Połączyć obie masy.
Przełożyć do obsypanej otrębami formy.
Wstawić do nagrzanego do 180°C i piec 30-45 minut.


Więcej o kuchennym recyklingu na stronie Ulicy Ekologicznej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz