Ciasto marchewkowe z kakao i kokosem |
2 filiżanki mąki (pszenna i żytnia)
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
1/2 filiżanki cukru trzcinowego
1/2 filiżanki kakao
Składniki wilgotne:
3 łyżki siemienia lnianego połączone z 6-7 łyżkami wody
1/2 filiżanki oleju
1 filiżanka marchewkowych wiórków z sokowirówki
1/2 filiżanki wiórków kokosa
2 łyżki startej skórki z cytrusa
1-2 filiżanki wody
1 łyżka otrębów pszenno-żytnich do obsypania formy blaszanej
Połączyć suche składniki.
Osobno wymieszać wilgotne produkty.
Połączyć obie masy.
Przełożyć do obsypanej otrębami formy.
Wstawić do nagrzanego do 180°C i piec 30-45 minut.
Więcej o kuchennym recyklingu na stronie Ulicy Ekologicznej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz