Składniki:
Spód ciasta:
2 szkl. migdałów, namoczyć
1 szkl. daktyli suszonych, dopasować ilość do smaku
1 łyżka cukru lub syropu z agawy
1 łyżeczka cynamonu
Nadzienie:
4 szkl, rabarbaru, obrać i pokroić na 1cm kawałki
1/4 szkl cukru lub syropu z agawy
2 szkl. truskawek
1/4 szkl. łusek babki płesznik lub ziaren lnu
truskawki do przybrania
Przygotowanie ciasta:
Spód ciasta:
- za pomocą miksera rozdrobnić wszystkie składniki,
- posypać wiórkami koksa,
- rozłożyć na dnie formy do ciasta.
- zmiksować rabarbar na krem,
- dodać cukru lub syropu i powtórzyć proces,
- rabarbar umieścić w misce i dodać truskawki i babkę płesznik lub siemię i wymieszać łyżką,
- nakładać farsz na spód ciasta i schłodzić przez 6-8 godzin.
źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz