wtorek, 15 maja 2012

Placek z rabarbarem i truskawkami na surowo


Składniki:

Spód ciasta:
2 szkl. migdałów, namoczyć
1 szkl. daktyli suszonych, dopasować ilość do smaku
1 łyżka cukru lub syropu z agawy
1 łyżeczka cynamonu

Nadzienie:
4 szkl, rabarbaru, obrać i pokroić na 1cm kawałki
1/4 szkl cukru lub syropu z agawy
2 szkl. truskawek
1/4 szkl. łusek babki płesznik lub ziaren lnu
truskawki do przybrania



Przygotowanie ciasta:

Spód ciasta:
  • za pomocą miksera rozdrobnić wszystkie składniki,
  • posypać wiórkami koksa,
  • rozłożyć na dnie formy do ciasta. 
Nadzienie:
  • zmiksować rabarbar na krem,
  • dodać cukru lub syropu i powtórzyć proces,
  • rabarbar umieścić w misce i dodać truskawki i babkę płesznik lub siemię i wymieszać łyżką,
  • nakładać farsz na spód ciasta i schłodzić przez 6-8 godzin. 


 źródło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz