środa, 27 czerwca 2012

Tartaletki migdałowe z makiem i bananowo-cytrynowym nadzieniem

Tartaletki z nadzieniem





 Spód ciastek

250g migdałów
50g maku
4-5 łyżek syropu z agawy, klonowego
lub
namoczonych suszonych daktyli

Migdały zmielić, ale zostawiając drobinki.
Zmieszać mak z syropem lub daktylami.
Przełożyć do foremek i ugnieść (z tej ilości można zrobić 4 mini tartaletki lub jedną średnią), zamrozić na kilkanaście minut lub schłodzić w lodówce przez kilka godzin.


Nadzienie

1-2 banany
skórka z cytryny

ewentualnie przybranie z owoców lub ziół (np. mięta)

Banany ugnieść na mus.
Zmieszać ze skórką i wypełnić zagłębienia spodów tartaletek.




źródło inspiracji


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz