środa, 27 czerwca 2012
Placek z jabłkami na surowo
Spód ciasta:
2 szkl. namoczonych migdałów
1 szkl. daktyli
1 łyżeczka skórki z cytryny, pomarańczy lub tartego imbiru
Zmiksować masę i przełożyć do silikonowej formy - ugnieść.
Jeśli dysponujemy zwykłą formą lub ceramiczną, warto posmarować ją olejem, żeby ciasto łatwo odchodziło przy krojeniu.
Nadzienie:
6-8 jabłek
1 szkl. namoczonych daktyli
1 szkl. orzechów włoskich
1 szkl. rodzynków
cynamon, gałka muszkatołowa
skórka z cytryny
3-4 jabłka pokroić w kostkę, resztę zetrzeć na tarce.
Daktyle zalać sokiem z cytrusa (np. pomarańcza) lub jabłek.
Daktyle zmiksować.
Połączyć składniki za pomocą szpatułki lub łyżki.
Na spód ciasta nanieść jabłeczne nadzienie.
źródło
Etykiety:
cynamon,
cytryna,
gałka muszkatołowa,
imbir,
jabłko,
menu plan,
menu raw,
migdały,
orzechy włoskie,
pomarańcza,
rodzynki,
suszone daktyle
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz