- Gotowanie nie jest naturalnym procesem i zabija życiodajne składniki, ważne enzymy, bez których organizm źle funkcjonuje.
- Witarianizm zapobiega chorobom, opóźnia starzenie i hamuje rozwój choroby.
- Surowizna to kuchnia smaczna, prosta i tania.
- Witarianizm jest lepszy jakościowo od innych sposobów odżywiania.
- Jedząc na surowo, zbliżamy się do natury.
- Więcej smaku w potrawach niż w tych poddanych obróbce cieplnej i dodatkowo przyprawianych solą, cukrem, przyprawami.
- Recesja lub zatrzymanie postępujących chorób, spustoszeń powodowanych przez wolne rodniki.
- Obrona przed sezonowymi przeziębieniami.
- Oszczędność pod względem finansowym: niższe koszty zakupu produktów, nie potrzeba poddawać obróbce termicznej (gaz, prąd), zaprzestanie wizytowania aptek.
- Mamy więcej energii.
Jedzmy 75%-95% całych, dojrzałych, surowych produktów roślinnych!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz