Mazurek pełnoziarnisty |
Mazurek:
3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka skrobi
2 łyżki cukru trzcinowego
sól
50g oleju kokosowego
Wyrobić ciasto na masę.
Wygnieść dno foremki.
Wstawić do piekarnika 160C na 30 minut.
Polewa chałwowa:
6 łyżek mielonego sezamu
1 pomarańcza (sok i skórka)
6 łyżek cukru trzcinowego3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżka skrobi
2 łyżki cukru trzcinowego
sól
50g oleju kokosowego
Wyrobić ciasto na masę.
Wygnieść dno foremki.
Wstawić do piekarnika 160C na 30 minut.
Polewa chałwowa:
6 łyżek mielonego sezamu
1 pomarańcza (sok i skórka)
rodzynki
W kubeczku wymieszać składniki.
Na ciasto, które już ostygło, nakładać warstwę polewy i dekorować rodzynkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz